25 Assemblea Confavc

El president de la Generalitat, José Montilla, va instar ahir al moviment veïnal a fer un esforç per incorporar activament als nouvinguts en les seves organitzacions. L'objectiu, assegurava ahir Montilla, «poder construir una societat més tolerant i cívica i poder així consolidar la cohesió social que necessitem per a tots els veïns de Catalunya. Montilla va fer aquestes declaracions en el marc de la celebració de la 25 Assemblea Anual d'Associacions de Veïns de Catalunya (Confavc) que s'ha celebrat aquest cap de setmana al Centre de Lectura de Reus.

En la trobada Montilla va destacar també l'important paper que ha jugat la Llei de Barris en la integració de la immigració. «Sense ella, la immigració no podria haver-se integrat tan fàcilment i hauran sorgit molts més problemes», va assegurar. En aquest sentit, Montilla va recalcar que l'èxit de la llei-ha comptat amb una inversió de 1,2 milions d'euros i ha beneficiat a més d'un milió de persones-ha estat possible gràcies al treball conjunt de les institucions, però sobretotgràcies a la implicació de les entitats veïnals i cíviques.

I tot i que la llei ha contribuït a la integració de la immigració, els representants veïnals han manifestat aquest cap de setmana que cal bolcar més esforços en aquesta qüestió. En aquest sentit, Joan Martínez, president de la Confavc, demanava a les institucions un augment del pressupost en matèria social, que en l'últim any ha disminuït un 30%.

Una representació de la junta de l' Associació Veïnal de Sant Ildefons va asistir a aquesta assemblea, com cada any es van plantejar els nous reptes i les noves campanyes que haurem de desenvolupar. Antonio Alvear, president de l' associació, va insistir a potenciar la campanya contra les electriques i les pujades abusives dels serveis bàsics.